dinsdag 17 februari 2009

FIETSEN met HULPMOTOR ofwel elektrische fietsen ENORM in opmars alle voor- en nadelen bij de aanschaf van een elektrische fiets

Fietsen met hulpmotor ofwel electrische fietsen zijn de laatste tijd enorm in opmars.
Vorig jaar werden er maar liefst 120.000 fietsen met hulpmotor ofwel electrische fietsen verkocht en dit aantal stijgt nog gigantisch.
Mensen beginnen de elektrische fiets met zijn voordelen nu echt te ontdekken.
Politici,gemeenten,en werkgevers geven steeds vaker een enorme stimulans voor de aanschaf van een fiets met hulpmotor of vergoeding van 19ct per km.
Toch zijn er een aantal punten waar we op moeten letten bij de aanschaf van een fiets met hulpmotor,hier kom ik later in deze blog nog uitgebreid op terug.
Allereerst gaan we alle VOORDELEN van de electrische fiets eens bekijken voor jong en oud.
Aangezien de grote electrische fiets fabrikanten al 10 jaar hun modellen op de markt brengen zijn ze anno 2009 technisch al op een goed niveau.
Dit heeft voor ons als voordelen dat de accieradius enorm verbeterd is en de laadtijd van de accu steeds korter wordt.
Ook zijn de fietsen met hulpmotor van zo'n kwaliteit dat ook zonder de hulpmotor aangenaam gefietst kan worden.


Politiek steunt elektrische fiets.


CDA:fietsen met hulpmotor ofwel elektrische fietsen opnemen in pakket chronisch zieken.

vrijdag 30 januari 2009, 14:34 uur

Een elektrische fiets is voor veel chronisch zieken een uitkomst. Het is een goedkoop en milieuvriendelijk alternatief voor de scootmobiel. In verschillende gemeenten is het mogelijk een elektrische fiets aan te schaffen met financiƫle steun vanuit de WMO. In Den Haag bestaat die regeling nog niet. CDA-raadslid Wil Vonk pleit ervoor het voorzieningenpakket van de gemeente voor chronisch zieken uit te breiden.

Fietsen met hulpmotor of electrische fietsen zijn fietsen waarbij de kracht die de fietser op de pedalen zet door een elektrisch systeem wordt aangevuld. Dat zet mensen ook aan om in beweging te blijven. Sinds dit type fiets ruim tien jaar geleden op de Nederlandse markt verscheen, heeft het een grote opmars beleefd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten